Tilbake

Firmatur til Nord-Italia: Kombiner Milano, Bergamo og Franciacorta

Opplev reiseperlene Milano, Bergamo, Iseosjøen og Franciacorta på kun tre dager! Programmet nedenfor er basert på en studietur jeg nettopp har vært på i Nord-Italia, og er perfekt for firmagrupper opp til 12 personer.

Dag 1: Milano 

Kl. 11:00 – AVREISE FRA OSLO LUFTHAVN TIL MILANO 
Fra Oslo Lufthavn går det direktefly til Milano med flere flyselskaper. Vi møtes 2 timer før avgang, sjekker inn bagasje og tar oss en kaffe før vi går om bord i flyet.  

KL. 13:30 – INNSJEKK PÅ HOTEL NHOUW
Velkommen til Milano, en by full av historie og kultur! På flyplassen blir vi møtt av en buss som skal ta oss rundt de neste dagene. Første stopp er Hotel Nhouw Milan, et lekkert konferansehotell like utenfor sentrum. Hotellet har 244 hotellrom og suiter, takterrasse og eget konferansesenter med 12 funksjonelle møterom med toppmoderne utstyr. Her sjekker vi inn og legger fra oss bagasjen, før vi drar videre til felles lunsj.

KL. 12:00 – LUNSJ 
Milano er en by kjent for god mat. Vi spiser lunsj på en lokal vingård i hjertet av Milano, hvor ferske råvarer og tradisjonelle retter står på menyen. Her er det bare å glede seg til en autentisk italiensk matopplevelse! Etter lunsj får vi en omvisning av vinproduksjonen.

Et fat med spekeskinke, salami, italienske oster og syltetøy. Foto

KL. 14.00 – SIGHTSEEING 
Vi møtes ved statuen av Leonardo Da Vinci, som ligger ved inngangen til overdådige Galleria Vittorio Emanuele II. Her venter en svensk guide, som tar oss med gjennom historien til Leonardo Da Vinci, Galleriet og Duomo di Milano. Husk å ta med kameraet, her er det mye flott arkitektur å fotografere.  

KL. 16:00 – EGENTID 
Utforsk Milano i eget tempo. Besøk de luksuriøse butikkene, spaser rundt i gamlebyen, eller ta turen til pulserende China Town for en annerledes opplevelse. 

KL. 20:00 – MIDDAG PÅ MILANOS FØRSTE GINBAR
Vi tar en kort spasertur fra hotellet til Navigli-distriktet, hvor barer og spisesteder ligger tett i tett på hver side av kanalen. Her finner vi Milanos første Gin-bar, hvor du får muligheten til å prøve ulike varianter av gin, før vi setter oss ned til middag i restaurantens og nyter et hyggelig måltid sammen. 

Dag 2: Bergamo og Iseosjøen

KL. 10:00 – SIGHTSEEING I BERGAMO 
Vi står opp tidlig og spiser en god hotellfrokost, før vi tar med bagasjen og reiser videre til Bergamo. Bergamo er en vakker by i Lombardia-regionen, og ligger en times kjøretur fra Milano. Byen er delt inn i to deler: Città Bassa (nedre by) med et mer moderne sentrum, og Città Alta (øvre by), som klamrer seg til steinete bakker på toppen av en ås.

Utsikt over en by med overskyet vær og grønne trær i forgrunnen. Foto

Vi tar kabelbanen fra Cittá Bassa til den historiske gamlebyen i Cittá Alta, hvor vi spaserer gjennom brosteinsbelagte smug, middelalderarkitektur, nydelige håndverksbutikker og koselige cafeer.

KL. 13:00 – LUNSJ VED ISEOSJØEN
Fra Bergamo er det kort vei til vindistriktet Franciacorta, som pryder med den vakre, og kanskje litt ukjente, Iseosjøen. Iseosjøen er Lombardia’s fjerde største innsjø, og har fått være i fred fra masseturismen som årlig inntar Gardasjøen og Comosjøen. Iseosjøen er omgitt av pittoreske småbyer og frodige, grønne åser med flere hyggelige spisesteder og lokale butikker. Her spiser vi lunsj med utsikt over den vakre innsjøen, før vi reiser videre til Franciacorta.

Øya Loreto i Iseosjøen, sett fra avstand. Liten, privat øy dekket av frodig vegetasjon og domineres av et historisk slott med tårn som stiger opp mellom trærne. Foto

KL. 15.00 – AVREISE TIL NYTT OVERNATTINGSSTED I FRANCIACORTA
Vi reiser videre innover i det fantastiske området, og sjekker inn på et sjarmerende 5-stjerners hotell i hjertet av Franciacorta. Hotellet er omringet av nydelig landskap med vinranker og høye fjell så langt øyet kan se, med flotte konferansefasiliteter som vil sette prikken over i’en på en hver konferanse.

I Franciacorta er det kun fantasien som setter grenser for hva du kan oppleve. Dra på sykkeltur langs vinranker, besøk vingårder og smak på nydelig boblevin, gå på fottur i fjellene eller ta en dag på hesteryggen. Mulighetene her er mange!

KL. 17:00 – MATLAGINGSKURS OG MIDDAG PÅ VINGÅRD 
Vi besøker en vingård en kort kjøretur fra hotellet, hvor vi deltar på matlagingskurs og får lære om (og smake på) det Franciacorta er mest kjent for, «Sparkling Wine», Italias svar på Champagne.

På matlagingskurset blir vi delt inn i grupper, hvor vi får ansvar for å tilberede hver vår tradisjonelle rett. Vi får oppskrift og hjelp fra kokken på kjøkkenet underveis, og samarbeider om å lage en deilig 3-retters meny som vi nyter sammen utendørs i vakre omgivelser.

To damer som samarbeider om å lage hjemmelagd pasta. Foto

Dag 3: Båttur på Iseosjøen  

KL. 09:00 – BÅTTUR PÅ ISEOSJØEN OG BESØK PÅ MONTE ISOLA 
Vi møtes tidlig til frokost, og reiser samlet til Iseosjøen hvor en tradisjonell trebåt ligger til kai og venter på oss. En båttur på innsjøen med stopp på Monte Isola er et must når du besøker Iseosjøen, og er en fin aktivitet som kan gjøres både på dag- og kveldstid. Monte Isola er en av Europas største innsjøøyer, med sjarmerende restauranter, små butikker og flott natur for sykkel- og fotturer.

En gruppe mennesker på en trebåt som kjører over et blått vann med flott natur i bakgrunnen. Foto

For grupper som ønsker en uforglemmelig opplevelse, er det mulig å leie inn underholdning og servering om bord båten til Monte Isola. Etter en avslappende båttur kan gruppen gå i land på Monte Isola, og nyte en utsøkt middag på en av øyas mange restauranter.

En øy med små hus langs en skråning hvor det ligger en båt til kai i vannet. Foto

KL. 12:00 – AVREISE TIL FLYPLASSEN I MILANO OG HJEMREISE 
Etter noen fantastiske timer på vannet og Monte Isola, er det på tide å vende snuten hjem. Vi drar samlet til flyplassen, og tar flyet tilbake til Oslo.

Kunne du tenke deg å reise på en lignende tur med kollegene dine? Les mer om Nord-Italia og ta kontakt med oss her, så skreddersyr vi opplegget for dere.

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Mennesker går innover en grusvei sammen med en kvinne kledd i rød kjole. Foto
3. november 2023

En eksklusiv firmareise til Lago Maggiore, Italia

En firmareise er et kraftig virkemiddel når formålet er å knytte bånd med deltakerne. Les om Elkonor sin tur til eksklusive Lago Maggiore.
Utsikt over den lille fiskelandsbyen Portofino
2. august 2022

På bilferie i Italia – fra Milano til Roma

Kollega Carina har vært på bilferie i Italia. Her kan du lese om turen fra Milano – Portofino – Lucca – Pisa – Firenze – Montalcino – Roma.
Bord dekket til fest i en hage. Foto
10. januar 2019

Derfor bør du overlate konferansen og firmaturen til ekspertene

Det kan kanskje virke lett å organisere en konferanse eller en firmatur. Hotell – check. Fly – check. Dette gikk jo lett! Helt til endringene fra alle deltakerne begynner å strømme inn, hoteller og leverandører sender kontrakter som skal signeres, flyseter som ikke kan endres, budsjett som skal overholdes, busser som skal plukke opp deltakere fra ulike steder. Man blir svett bare av tanken!