Mat & vintur i Sør-Afrika med Osteperler
Bli med Jan Peter Aursnes på en rundreise i Sør-Afrika med tema mat & vin. Jan Peter er et kjent navn blant ostekjennere og blant Norges fremste eksperter i faget. Gled deg til å stifte nærmere bekjentskap med Cape Town, kåret til en av verdens vakreste byer. Turen går videre til den eksotiske lille byen Hermanus, kjent for sine fantastiske vandrestier, strender og hav. Du avrunder ditt velsmakende opphold med en retreat i vinmekkaet Boschendal.Høydepunkter
Osteperler inviterer til en uforglemmelig tur med mye spennende innhold. Her er det begrenset antall plasser, og førsteperson-til-mølla som gjelder!
- Bli med til vinområdene Constantia, Elgin, Hemel en Aarde, Franschhoek, Stanford, Stellenbosch og Swartland. Turen passer for deg som er interessert i ost & vin og gode opplevelser. Duft og smak, visuelle inntrykk og ikke minst velvære og hygge. Reiseleder Jan Peter Aursnes er opptatt av at du skal få med deg både det sanselige og sjelelige underveis i både mat og drikke, og alle 7 vingårder er håndplukket av ham.
- Unike møter med lokale produsenter og lynkurs i sør-afrikansk vin i regi av Cape Wine Academy.
- Spektakulære naturopplevelser med Chapmans Peak Drive, Walker Bay og verdenskjente Fernkloof naturreservat med imponerende planter som kun finnes her.
- Vandreturer i fjellene innenfor Hermanus og fra Kapp det gode håp ut til selve Kappunktet.
- Besøk i Klippgat-grottene i De Kelders, der arkeologer har funnet noen av de tidligste restene etter Homo sapiens.
- Omvisning på Robben Island og foredrag av en tidligere politisk fange som også har bodd i Kristiansand.
- Oppdag de hyggelige kunstgalleriene og nisjebutikkene i sjarmerende Hermanus.
- Ikke minst er de herlige hotellene på denne rundturen verdt reisen i seg selv. Her kan du finne roen og nyte egentiden mellom utfluktene, i bassenget eller på en behagelig solstol.
Klikk her for å se en filmsnutt fra Creation Wines, et av stedene som besøkes i løpet av turen og som nylig er blitt kåret til DEN BESTE vingården i Afrika og 4. beste i verden.
Kontakt oss for mer informasjon:
Berg-Hansen Agder v/prosjektleder Anne Catrine
Tlf: 38 12 21 63
E-post: acvo@berg-hansen.no
Overnatting
The Portswood Hotel
4-stjerners hotell beliggende i Waterfront-distriktet, med velutstyrte hotellrom og en innholdsrik frokost. Her er det kort avstand til V&A Shopping Mall og sentrum av Cape Town. Alle rom har aircondition og kaffe/te fasiliteter.Windsor Hotel Hermanus
Sjarmerende 3-stjerners hotell beliggende over klippene i Hermanus, med panoramautsikt over havet. Kort vei til sentrum og strendene. Alle rom er moderne innredet med wifi. Her får du et oppgradert rom med vakker havutsikt.Boschendal Orchard Cottages (oppgradering fra Retreat Cottages)
Bo i bungalow på et vingods i Winelands-området i Stellenbosch - mellom gamle eiketrær og storslått natur. Start dagen med en svømmetur i bassenget, og på kvelden samles man i sittegrupper rundt leirbålet og nyter stillheten.Din reiseleder
Jan Peter Aursnes, Osteperler
Jan Peter Aursnes blir med på hele turen. Han er utdannet siviløkonom, og har i tillegg utdannelse i norsk tradisjonsysting fra Sogn Jord- og Hagebruksskule. Han har for det meste jobbet i nærings- og nytelsesmiddelindustrien i Norge – med alt fra øl og kaffe til dypfryst mat. Han er medlem og training partner av Academy of Cheese i Storbritannia, og holder også andre ostekurs og smakinger. I tillegg er han veldig opptatt av mat, vin og kultur. Han dømmer gjerne under NM i ost og World Cheese Awards, blant annet i Bergen og Trondheim. Han er videre fagansvarlig for oster i Store norske leksikon og skriver om ost her og der samt på sine egne nettsider, osteperler.no.
Aursnes har skrevet to bøker, Unlock Your Future – The Key to a Fulfilling Life og Mine osteperler. Han guider fra tid til annen turer, mest om ost, blant annet under Cheese 2019 og Cheese 2023 i Piemonte, Italia. I mars 2024 skal han guide en tur til Käsefestival i italienske Süd-Tirol.
Jan Peter er hektet på ost av rå melk, siden det gjerne både har mer smak og tar vare på de naturlige stoffene som er i melken fra naturens side. Dette elsker han å fortelle om, og har som mål at flest mulig skal bli litt «osteklokere». Han er også opptatt av lokale mattradisjoner og ikke minst hvor maten kommer fra.
Mat & vintur i Sør-Afrika med Osteperler
-
Pris per personFra kr 41.695,-
-
Reiselengde13 dager
-
Reisedato9. november 2024
-
Avreise fraOslo
-
Qatar Airways Oslo-Cape Town t/r
-
2 kolli innsjekket bagasje á 23 kg + 7 kg håndbagasje
-
4 netter på The PortsWood Hotel
-
4 netter på Windsor Hotel, Hermanus
-
2 netter på Boschendal Orchard Cottages
-
10 frokoster
-
8 lunsjer
-
7 middager
-
7 vinbesøk inkl. smaking av ost og vin
-
Robben Island inkl. omvisning
-
Boulders Beach og Kapp det gode håp
-
Kabelbane t/r Table Mountain
-
Lokalguide alle dager
-
Spesialist på mat og vin
-
2 guidede fotturer med utdannet fjellguide
-
All transport i hht. program